FZO RS Odnosi s javnošću Vijesti Podrška Dječijeg pozorišta RS: Medvjedići poklon svoj djeci koja idu na liječenje u inostranstvo

Dječije pozorište RS uoči sutrašnje premijere predstave “Medvjedić Timotej” poklonilo je Fondu solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu plišane medvjediće da budu mali anđeli čuvari djeci koja budu odlazila na liječenje u inostranstvo. Uz medvjediće, sva djeca će dobiti i čestitke, kao i poruke ohrabrenja glumaca Dječijeg pozorišta RS da u borbi za ozdravljenje i zdravo djetinjstvo nisu sami, nego da cijelo društvo misli na njih.

Dječije pozorište RS je i ovu premijeru, prva u mjesecu decembru, posvetilo djeci kojoj je potrebna zdravstvena pomoć u inostranstvu, jer upravo ova predstava govori o usamljenosti, prijateljstvu i neprihvatanju, ali je ujedno i humana priča o odrastanju, učenju o toleranciji i poštovanju drugih.

“Zahvalna sam Dječijem pozorištu RS na spremnosti da pokloni ovu premijeru djeci kojoj je potrebno liječenje u inostranstvu. Takođe, ovi medvjedići koji su dar Dječijeg pozorišta i kompanije “Bojprom” predstavljaju simbol odrastanja uz jasnu poruku da djeca nisu sama”, istakla je vršilac dužnosti Fonda solidarnosti Jasminka Vučković.

I direktorica Dječijeg pozorišta Ljiljana Labović Marinković podsjetila je koliko je važno što je Republika Srpska osnovala Fond solidarnosti koji je, kako je rekla, ne samo finansijska podrška roditeljima, nego i ljudska, da u toj borbi u ozdravljenju svog djeteta nisu sama. Upravo i ova predstava koja je posvećena djeci koja na liječenje u inostranstvo idu preko Fonda solidarnosti, kako kaže, govori o razumijevanju unutar porodice, sve u cilju da društvo bude bolje kao i ljudi u njemu.

“Takođe, naši glumci svoj bolesnoj djeci kroz poruke ohrabrenja žele da poruče da su volja, vjera i ljubav temelj za zdravo i dobro djetinjstvo”, istakla je Labović Marinkovićeva.